31 Mayıs 2010 Pazartesi

Musakkanın yapılışı

Musakka Yapılışı:

Malzemeler
• 5 Orta boy patlıcan
• 1 baş soğan
• 300 gr. kıyma
• 1 adet yeşil biber
• 1 tutam maydanoz
• Tuz, karabiber
• 1 büyük domates
• Yağ

Musakka Yapılışı, Musakkanın Yapılışı, Musakka Yapılışları, Musakka Yapılışı

İnce doğranmış soğan ve kıyma yağda kavrulur.Buna karabiber, tuz, kabuğu soyulmuş ince doğranmış domates,
kıyılmış yeşil biberve kıyılmış maydanoz ilave edilir. Patlıcanlar çizgi çizgi soyulur, 1 cm. kalınlığında
yuvarlak dilimler halinde doğranır ve tuzlanıp bir müddet bekletilir. Patlıcanlar acı suyunu saldıktan sonra,
bol suda yıkanır. Patlıcanlar kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartılır. Kızarmış patlıcanların yarısı bir
kaba yerleştirilir.Üzerine kıymalı harç serilir, patlıcanların geri kalanı ile de üzeri örtülür.Birazcık su
eklenerek, üstü kapakla kapatılır. Hafif ateşe konulur. Patlıcanlar yumuşadıktan sonra artık servise
hazır durumdadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder