31 Mayıs 2010 Pazartesi

Piyaz yapılışı

Piyaz Yapılışı
Malzemeler
250 gr Kuru Fasulye
1 Su Bardağı Sirke
1 tane İri Soğan
1 Demet Maydanoz
Sos İçin
Tuz , Beyazbiber
2 Çorba Kaşığı Sirke
6 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
Süslemek İçin
2 Orta Boy Domates
2 Katı Haşlanmış Yumurta

Piyaz Yapılışı, Piyaz Yapılışı, Piyaz Yapılışları, Piyazın Yapılışı

1 gün önceden ıslattığınız fasulyelerin üzerlerini birkaç parmak aşacak kadar soğuk su koyup,harlı ateşte bir taşım kadar kaynatın.Ağır ateşte yumuşayıncaya dek pişirin.Pişme suyunda ılınmaya bırakın.
Bir kapda süzdürün ve çukur bir kaba alın. Bir bardak sirkeyi ilave edip üzerini bir kapakla kapatın.Fasulyeleri yaklaşık iki saat sirke içinde dinlenmek üzere bırakın. Sosu için tuz,biber ve sirkeyi çukur bir
kapta iyice karıştırın.Sürekli çırparak zeytinyağını yedirin.2 saatin sonunda fasulyelerin sirkesini süzün.Piyazlık kesilmiş soğan ve iri kıyılmış maydanoz ile sirkeli salata sosunu ilave edip iyice karıştırın.
Piyazı bir servis kabına aktarıp domates, haşlanmış yumurta dilimleri ve siyah zeytin ile süsleyip servis yapın.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder