31 Mayıs 2010 Pazartesi

Pizza yapılışı

Gerekli Malzemeler

*4 Su Bardağı Un
*1 Küp Yaş Maya
*4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
*2 Tatli Kasigi Tuz

Pizza Yapılışı:
1) Mayayi ufalayin. Büyük bir kasede un ve mayayi karistirin.
2) Yarim su bardagi kadar ilik su, yag ve tuz ilave edin. Karisimi pütürsüz ve ellere yapismayan bir hamur elde edinceye kadar yogurun. Dilerseniz yogurma yapismayan bir hamur elde edinceye kadar yogurun. Dilerseniz yogurma islemi için mikser de kullanabilirsiniz.
3) Hamurun üzerini bir bezle örterek ilik bir ortamda 1 saat kadar dinlendirin.
4)Iki firin tepsisini yaglayip üzerine un serpin.
5) Firini 225 dereceye ayarlayip Iki firin tepsisini yaglayip üzerine un serpin.
6)Firini 225 dereceye ayarlayip önceden isitin. Hamuru tepsilere yayin.Hamurlari dilediginiz iç malzeme ile donatip firina verin.
7)25 dakika kadar pisirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder