31 Mayıs 2010 Pazartesi

Tavuk yapılışı

Malzemeler

2 su bardağı kadar pirinç
2 parça tavuk göğsü
1 su bardağı bezelye
Yarım kilo mantar
Orta boy soğan
Karabiber
Tuz
2 adet orta boy havuç

Tavuk Yapılışı, Tavuğun Yapılışı, Tavuk Yapılışları, Tavuk Yapılışı

Tavuk Yapılışı

Tavuk haşlanır ve küçük parçalar halinde doğranır. Sebzelerde küçük parçalar haline getirildikten sonra önce havuç sonra soğan mantar ilave edildikten sonra pembeleşinceye kadar pişirilir daha sonra bezelye ve pirinç
konularak biraz daha kavrulduktan sonra yeteri kadar tavuğun suyu konularak baharatlar ilave edilir kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder