31 Mayıs 2010 Pazartesi

Sarmanın yapılışı

Sarma Yapılışı

Malzemeler
• 0.5 kg. sarmalık yaprak
• 2.5 su bardağı pirinç
• 4 tane orta boy soğan
• 2 tane domates
• 2 yemek kaşığı salça
• 1 tatlı kaşığı biber salçası
• 2 su bardağı sıvıyağ
• Bir tutam maydanoz
• Bir miktar (tuz, pul biber, karabiber, nane)

Sarma Yapılışı, Sarmanın Yapılışı, Sarma Yapılışları, Sarmanın Yapılışı


Sarmalık yapraklar sıcak suda sapları yumuşayana dek haşlanır. Soğuk sudan geçirilir ve biraz bekletilir.Soğanlar küçük küçük doğranıp yağda
pembeleşinceye kadar kavrulur. Pirinçler yıkanıp ilave edilir ve biraz karıştırılır ve çevrilir. Sonra sırasıyla domatesler küçük küçük doğranıp ilave edilir
ve karıştırılır.Tuz, pul biber, nane, karabiber, salça eklenerek üzerine biraz su ilave edilir ve en son maydanozlar küçük küçük doğranarak ilave edilir
ve karıştırılarak pişirilir. Ocaktan alındıktan sonra bir müddet soğumak üzere bırakılır. Yapraklar bir bir saplarından koparılıp, yaprağın içine daha
öncedenhazırlanmış olan iç malzemeden bir tatlı kaşığı konur ve sarılıp tencerenin içine sırayla dizilir. Sarmaların üzerine dilim dilim kesilen
limonlardan koyulur. Sonra su ilave edilerek üzerine biraz sıvı yağ gezdirilir ve tencerenin üzeri düz bir kapak ile kapatılır. Ocakta 1.5 saat
bekledikten sonra soğumaya bırakılır ve tabağa dizilip servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder