31 Mayıs 2010 Pazartesi

Pişi hamuru yapılışı

Pişi Hamuru Yapılışı
Malzemeler
5 Su bardağı un
2 Çay kaşığı tuz
1 Çorba kaşığı yoğurt
1 Çorba kaşığı sıvıyağ
1 paket yaş maya
3 tane kesme şeker
ılık su
Kızartmak için bolca sıvı yağ

Pişi Hamuru Yapılışı,Pişi Hamuru Yapılışları,Pişi Hamurunun Yapılışı

Ilık suyun içine mayayı,yoğurdu,yağı, şekerleri koyup biraz karıştırın ve kabarmasını bekleyin.Bir karıştırma kabının içindeki una bir mijktar tuzu ekleyin
vekarıştırın.Unun orta kısmını açıp kabaran mayalı karışımı dökün ve hamura yedirin.Hamuru yoğururken bir miktar da ılık suya ihtiyacınız olacak.Yavaş yavaş
ılık suyu ilave ederek hamuru yoğurmaya başlayın.Yoğrulmuş olan hamuru çarpa çarpa oldukça cıvık bir hamur elde edin.Karıştırma kabını büyükçe bir poşetin
içine sokup,üzerini sıkıca sarıp hamurun gelmesini bekleyin.Hamur iki katına çıktığında elinizi bolca yağlayıp hamuru toparlayın ve iyice kızdırmış
olduğunuz yağda pişilerinizi kızartın.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder