31 Mayıs 2010 Pazartesi

Tantuni yapılışı

Tantuni Yapılşı
Malzemeler
1 kg. kadar kuşbaşı et
1 tane kadar kuru soğan
3 tane yeşil soğan
1 çorba kaşığı kadar margarin
2 tane domates
1 çorba kaşığı kadar toz biber-pulbiber
1 tatlı kaşığı kadar tuz

Tantuni Yapılışı, Tantuninin Yapılışı, Tantuni Yapılışları, Tantuni Yapılışı

Kuşbaşı etlerini küçük küçük doğrayın. Yıkayıp, süzdükten sonra saca ya da tencereye koyun, üzerine margarin ilave edin.. Etler suyunu bırakıp, çekene dek bekleyin. Kavrulmaya başlayınca devamlı
karıştırarak kavurmaya devam edin. 1 çorba kaşığı toz biber atıp, ocağın altını kapatıp etleri bir kenara alın. Saca yeşil soğan, kuru soğan, domates ve yeşil biber doğrayıp, kalan yağın içinde
5 dakika karıştırarak kavurun. Etleri tekrar saca yerleştirip karıştırın. Pide ekmeklerinin içinde servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder