31 Mayıs 2010 Pazartesi

Şeker yapılışı

Acıbadem Şekeri Yapılışı

Malzemeler:
Yarım kg badem içi
Yarım kg toz şeker
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı badem ekstresi (olmasa da olur.)

Şeker Yapılışı, Şekerin Yapılışı, Şeker Yapılışları, Şeker Yapılışı

Badem içlerini soğuk suyla yıkadıktan sonra kaynamış olan suyun içine atın ve en az 5 dakika kadar dinlendirin.Kabukları iyice yumuşayan bademlerin kabuklarını tek tek soyun. Tekrar soğuk su
altından geçirip, süzülmeye koyun. Sonra bir robotun içinde çekip, iyice ezin, püre haline getirip bir kenarda bekletin.Öte yandan bir tencereye toz şeker, su ve limon suyunu koyarak, şerbet gibi
pişmeye bırakın. Şeker iyice eriyip, şurup kaynayıp, koyulaşmaya başladığında püre olmuş bademleri, şerbetin içine atalım ve birlikte 5 dakika kaynatın. Sonra ocağın altını kapatıp, karışımı
soğumaya bırakın.Eğer varsa badem ekstresini de tencerenin içine ilave edin.Soğuyan şerbetli badem ezmesini elinizle yoğurup, ister kurabiye kalıplarıyla isterseniz elle şekil vererek bir tabağa dizin.
Buzdolabında 1 gece bekletin. Ya da düz ve kenarları yüksek bir tepsinin içini ıslatıp, bademli hamuru içine yayın. Sonra buzdolabına atıp, bir gece boyunca bekletin. Dilimleyerek servis edin.İstiyorsanız
badem şekerlerinizi kapaklı bir kutuda uzun bir müddet muhafaza edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder