31 Mayıs 2010 Pazartesi

Salça yapılışı

Salça Yapılışı:
Malzemeler:
5 kg kadar domates
5 tatlı kaşığı tuz

Salça Yapılışı, Salçanın Yapılışı, Salça Yapılışları, Salça Yapılışı

Domatesleri yıkayıp büyükçe doğrayın. Geniş bir tencereye alıp orta ateşte ara sıra karıştırarak sadece kendi suyuyla pişirin. İyice yumuşasın ve sonra süzgeçten geçirin.Elde ettiğiniz domates püresini
yayvan bir kaba alın. Kısık ateşte koyulaşıncaya kadar devamlı olarak karıştırarak pişirin. Bir tutam tuz ekleyip tekrar karıştırın ve ateşten alın.Salçayı cam kavanozlara üstten 2 parmak boşluk kalacak biçimde
paylaştırverin. Kapaklarını sıkıca kapatıp kaynar suda pastörize edin.1 kiloluk kavanozları 20 dakikada, yarım kiloluk kavanozları 15 dakikada kaynatın.Hazırlanan salça açıldıktan sonra kısa sürede
tüketilmelidir yoksa bozulur.Bundan dolayı salçayı küçük kavanozlara bölüştürüp doldurmanızda yarar var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder