31 Mayıs 2010 Pazartesi

Yemeği yapılışı

Gerekli malzemeler

Yarım kilo et
1 demet taze soğan
1 çorba kaşığı kadar sıvı yağ
1 demet dere otu
1 çorba kaşığı tereyağı
1 demet taze nane
1 çay kaşığı karabiber
Tuz

Hamur için ise

Yemeği Yapılışı,yemeği yapılışları,yemeğinin yapılışı,yemeği yapılışı

İki tane yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
Bir çorba kaşığı nane
1 su bardağı sıvı yağ
Olabildiği kadar un

Sıvı yağı tencerede kızdırın. Sarımsağı, soğanları ve dereotunu ince ince kıyın. Yağın içine atın ve çevirerek kavurun. Eti de ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun sonra tencereyi ocaktan alın. Başka bir kabın içinde 2 adet yumurta, 1 çay kaşığı kabartma tozu ve unu karışıtırıp naneyi ilave edin. Hmur haline getirin ve bu hamuru mutfak tezgahına yayın. Küçük parçalar kesin. Bir su bardağı sıvı yağı derin bir tencerede kızıdırn. Kestiğiniz hamur parçalarını içine atın. Çevirerek kızartın. Büyük bir tabağa hamurları dizin ve üzerine yemeği dökün.afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder