31 Mayıs 2010 Pazartesi

pankek yapılışı

Pankek Yapılışı
Malzemeler
2 su bardağı un
2 adet yumurta
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
4 çorba kaşığı tereyağ, eritilmiş
1 tutam tuz

Pankek Yapılışı, Pankekin Yapılışı, Pankek Yapılışları, Pankek Yapılışı

Bütün malzemeleri bir kabın içine koyup, pütürü kalmayana dek iyice çırpın. Elde ettiğiniz karışından yeteri kadar alıp, kızgın tava üzerine çok ince bir şekilde yayın. Karışım kabarmaya başladığında, altüst
edip, diğer tarafını da pişirin, sonra bir tabağa alıp, tavaya ikinci pan keki yayın. İkinci kekin pişmesi sırasında, tabaktaki pan keki soğutmadan, üzerine tereyağı ve reçel sürüp rulo şekline getirin. Pan kekleri
teker teker pişirin hazırladıktan sonra, sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder