31 Mayıs 2010 Pazartesi

Reçel yapılışı

Gül Reçeli Yapılışı
Malzemeler
800 gr. gül yaprağı
600 gr. su
1300 gr. toz şeker
Yarım limonun suyu

Reçel Yapılışı, Reçelin Yapılışı, Reçel Yapılışları, Reçel Yapılışı

Gül yapraklarının beyaz kısımlarını makasla kesin. Bir cam kabın içine toz şeker gül yaprağı konarak kat kat istif edin. Ağzına bir bez örtüp kapağını da kapatın.Diğer taraftan gülün kırpılan
beyazları da bir kapaklı kâseye koyup üzerine 600 gram kaynar su dökerek bunun da ağzına hemen bir ıslak bez örtüp kapağını kapatın. İki gün sonra gülün ağzını açıp hamur gibi yoğruarak tekrar kapatın.
Bir gün sonra süzülüp, şekeri bu su ile kestirilip şurup kıvamına gelince, gül yapraklarını ilâve edip kaynatın. Kıvama gelince limonun suyu da katııp bir taşım daha kaynattıktan sonra tencereyi ateşten alın.
ve soğuması için bekletin, ılık iken kavanozlara paylaştırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder