31 Mayıs 2010 Pazartesi

pandispanyanın yapılışı

Pandispanya Yapılışı

Malzemeler;

.300 gram un
.10 tane yumurta
.1 paket vanilya
.300 gram pudra şekeri


Pandispanya Yapılışı, Pandispanyanin Yapılışı, Pandispanya Yapılışları, Pandispanya Yapılışı


Yumurtaları bir kaba kırınız. Pudra şekeriyle beraber hafif ateş üzerinde yavaşça çırpınız. Koyulaşınca ateşten alarak, yoğurt kıvamına gelinceye kadar
çırpınız.Daha sonra un ile vanilya ilave ediniz. Birazcık daha karıştırarak altı yağlanmış kalıba dökünüz. Hafif hararetli fırında 45 dakika kadar pişiriniz.
Bu pandispanya istediğiniz pasta yerine kullanılabilir.İçine çekilmiş badem, fındık veya kakao konur ve içine konan malzemeye göre değişik isimler de
verebilirsiniz.Konulacak malzemenin miktarı ise 50 gram kadardır.Bunlardan biri konulduğu zaman unu 50 gram azaltmanız gerekmektedir ki orantılı olsun.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder