31 Mayıs 2010 Pazartesi

nar ekşisi yapılışı

Nar Ekşisi Yapılışı
Malzemeler

3 tane olgunlaşmamış nar
2 Su Bardağı su
1 Yemek Kaşığı şeker
1 Tatlı Kaşığı limon tozu

Nar ekşisi Yapılışı, Nar ekşisinin Yapılışı, Nar ekşisi Yapılışları, Nar ekşisi Yapılışı

Öncelikle narların kabuklarını soyup, bir meyve sıkma makinesinden geçirin, Nar suyuna 2 su bardağı su, 1 yemek kaşığı şeker ilave edin ve 30 dakika kadar çok kısık ateşte kaynatın.
Limon tozunu ilave edin ve bir iki dakika daha kaynatıp tencereyi ateşten indirin. Soğuduktan sonra da kavanoza doldurun ve 15 gün mutfakta karanlık bir köşede saklayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder