31 Mayıs 2010 Pazartesi

Şeker hamurunun yapılışı

Şeker Hamurunun Yapılışı
Malzemeler
500 gr kadar ince çekilmiş pudra şekeri
1 yumurtanın beyaz olan kısmı
2 silme yemek kaşığı glikoz

Şeker Hamurunun Yapılışı, Şeker Hamuru Yapılışı, Şeker Hamuru Yapılışları

Önce bir kabda pudra şekerini eleyin.Ayrı bir kaba da pudra şekerinin yarısını alın ve ortasını açın. Yumurta akını ve mikrodalga fırında 10 saniye ısıttığınız glikozu ilave edin. Glikoz oda sıcaklığında oldukça
katı bir malzeme olduğu için daha kolay ölçülebilmesi için hafif ısıtılmaya ihtiyacı olabilir. Mikrodalga fırınınız yoksa eğer benmari usulü ile de glikozu ısıtabilirsiniz. Fazla ısıtmamaya özen göstermeniz gerekir.
Tahta kaşık ile malzemeleri karıştırın. Daha sonra pudra şekerinin kalan yarısından kaşık kaşık ekleyerek elinizle hamuru yoğurmaya devam edin. Ele fazla yapışmayan yoğun kıvamlı bir hamur elde edinceye
dek yoğurmaya ve pudra şekeri eklemeye devam edin.Hamurunuz ideal kıvama geldiğinde ise hemen streç film ile sarıp, hava almayan bir plastik kaba koyun.
İçinde yumurta akı olduğundan, hamurunuzun hava ile temasında çok hızlı kuruyacağını unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder