31 Mayıs 2010 Pazartesi

Tatlılar yapılışı

Tatlılar Yapılışı Elmalı Tatlı

Malzemeler
* 9 tane elma
* toz şeker
* su
* 1 su bardağı ceviz içi, dövülmüş
* 2 tatlı kaşığı tarçın
* yarım su bardağı kadar kuru üzüm

kreması:
* 2 yemek kaşığı buğday nişastası
* 1 yemek kaşığı un
* 1 su bardağı toz şeker
* 2 paket vanilya
* 1 kg süt
* 1 yemek kaşığı margarin / tereyağı(ocaktan alındıktan sonra)

Tatlılar Yapılışı, Tatlıların Yapılışı, Tatlı Yapılışları, Tatlılar Yapılışı

Elmaları soyup (kesmeden) içlerini oyun. Tencereye alıp her birinin üzerine 2 yemek kaşığı kadar şeker serpin. Yarısının boyuna gelecek kadar su ilave edin ve haşlayın.Ayrı bir yerde ceviz, tarçın ve üzümü
karıştırın.Haşladığınız elmaların içini bu karışımla doldurun.Kremayı pişirin, ocaktan alınca yağını ilave edip karıştırın.Elmalarınızın üzerine bu kremadan döküp servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder