31 Mayıs 2010 Pazartesi

Şeker hamuru yapılışı

Şeker Hamuru Yapılışı
Malzemeler
500 gr ince çekilmiş pudra şekeri
1 yumurtanın beyazı
2 silme yemek kaşığı glikoz

Şeker Hamuru Yapılışı, Şeker Hamurunun Yapılışı, Şeker Hamurunun Yapılışları, Şeker Hamuru Yapılışı

Bir kabda pudra şekerini eleyin.Ayrı bir kaba da pudra şekerinin yarısını alın ve ortasını açın. Yumurta akını ve mikrodalga fırında 10-15 saniye ısıttığınız glikozu ilave edin. Glikoz oda sıcaklığında oldukça
katı bir malzeme olduğu için daha kolay ölçülebilmesi için hafif ısıtılmaya ihtiyacı olabilir. Mikrodalga fırınınız yoksa benmari usulü ile de glikozu ısıtabilirsiniz. Fazla ısıtmamaya özen göstermeniz gerekir.
Tahta kaşık ile malzemeleri karıştırın. Daha sonra pudra şekerinin kalan yarısından kaşık kaşık ekleyerek elinizle hamuru yoğurmaya devam edin. Ele fazla yapışmayan yoğun kıvamlı bir hamur elde edinceye
dek yoğurmaya ve pudra şekeri eklemeye devam edin.Hamurunuz ideal kıvama geldiğinde hemen streç film ile sarıp, hava almayan bir plastik kaba koyun.
İçinde yumurta akı olduğundan, hamurunuzun hava ile temasında çok hızlı kuruyacağını unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder