31 Mayıs 2010 Pazartesi

Pizzanın yapılışı

Pizzanın Yapılışı
Malzemeler
1 su bardagi ılık süt
1 su bardagi ılık su
1 su bardagi sıvı yağ
1 kücük yaş maya
tuz,
1 çay kaşığı toz şeker
un
Sucuk,
Mantar,
Domates,
Zeytin.
Rendelenmis kasar peyniri,
Salam,
Biber
Sos için
1 kase domates salcasi,
2 yemek kasigi ketcap,
Pizza baharati (pizza gewürzmichung),
1 tatli kasigi tuz,
1 cay kasigindan az karabiber,
Sulandirmak icin biraz su

Pizzanın Yapılışı, Pizza Yapılışı, Pizza Yapılışları, Pizzanın Yapılışı

İlk iş olarak hamurumuzu yumuşak hamur haline gelinceye kadar yoğuruyoruz, daha sonra üstünü elimizle yağlayıp poşet geçiriyoruz ve sıcak bir yerde 30 dakika kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
Hamurumuzu mayaladıktan sonra portakal büyüklüğünde bezeler alıp unladıktan sonra önce elimizle açıp sonra merdane ile açarak bir parmak kalınlığında bir hamur elde ediyoruz.
Hamurumuzu açtıktan sonra sosumuzu açtığımız hamurumuzun üzerine sürüp daha sonra malzemelerimizi yerleştirip en son da rendelenmis kasar peynirimizi ekliyoruz. Fırınımızı 100 dereceye getirip pizzamızı
önce 10 dakika pisiriyoruz daha sonra 200 dereceye getirip 10-15 dakika pisiriyoruz.Ardından pizzamızı fırından çıkarıp önce keserek sıcak şekilde servisimizi yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder