31 Mayıs 2010 Pazartesi

Şekerparenin yapılışı

Şekerparenin Yapılışı

Malzemeler:
1 paket margarin(oda sıcaklığında)
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı pudra şekeri
20 adet fındık içi
un

Şekerpare Yapılışı, Şekerparenin Yapılışı, Şekerpare Yapılışları, Şekerparenin Yapılışı

Erimemiş margarin ile pudra şekeri çırpılır. İçine (yumurtaların birisinin sarısı hariç) un,yumurta,kabartma tozu eklenir.
Elde edilen hamur ceviz büyüklüğünde yuvarlak şekil yapılır ve üzerine daha önce ayrılan yumurta sarısı sürülür. Fındıklar
da üzerlerine batırılır ve fırına sürülür. Piştikten sonra soğuk şerbet, sıcak şekerparenin üzerine dökülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder