31 Mayıs 2010 Pazartesi

Pırasa yemeğinin yapılışı

Pırasa Yemeğinin Yapılışı
Malzemeler

5 orta boy Pırasa
1 su bardağından az Zeytinyağ
Yarım kahve fincanı Pirinç
2 tane küçük Havuç
1 tane Kuru Soğan
Yarım Limon
2 tane Domates
1 çay kaşığı Toz Şeker
Tuz

Pırasa Yemeğinin Yapılışı, Pırasa Yemeğinin Yapılışı, Pırasa Yemeği Yapılışları, Pırasa Yemeği Yapılışı

Pırasalar iyice temizlenir. Yeşil kısımları atılır. Uzunlamasına baklama dilimleri gibi üç parmak eninde doğranır. Suyun içersine atılır.Soğanlar halkalar halinde ince ince doğranır, yağ içinde hafifçe pembeleşinceye
kadar kavrulur. Yarım parmak uzunluğunda kesilmiş havuçlar, varsa iki tane ince doğranmış domatesle kavrulur. Pırasalar bu malzemenin üzerine eklenir. 15-20 dakika üzeri kapatılarak kavrulur. Kapağı açılır.
Birbuçuk bardak Su, yıkanmış pirinç, 1 çay kaşığı şeker, tuz katılır. Yarım limon sıkılır ve karıştırılır. Orta ateşte pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder