31 Mayıs 2010 Pazartesi

Revani yapılışı

Revani Yapılışı:

MALZEMELERİ

3 yumurta
3 çay bardağı irmik
3 çay bardağı un
1 çay bardağı şeker
2 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
hindistan cevizi
3 çay bardağı yoğurt
ŞERBETİ İÇİN
4,5 su bardağı şeker
4,5 su bardağı su
yarım tatlı kaşığı limon suyu

Revaninin Yapılışı, Revani Yapılışı, Revani Yapılışları, Revaninin Yapılışı


Yumurtalarla şekeri beyazlaşıp köpük olana kadar çırpın.Yoğurdu, sıvı yağı ekleyip yine çırpın. Elenmiş unu,
irmiği, kabartma tozunu, vanilyaları ekleyip mikserin düşük ayarına ayarlayarak karıştırın. Hamuru margarinle yağlayıp, tabanına un
serptiğimiz tepsiye boşaltın. 180 derece ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirin. Fırından alır almaz üzerine önceden
hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirin.Tatlıyı sönmüş fırına sürüp 5 dk. şerbetini çekmesini sağlayalım.Dilimleyip üzerini hindistan
cevizi ile süsleyelim.Şerbeti için şekeri, suyu, limon suyunu 5 dk. kaynatıp ocaktan alarak, iyice bir soğutalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder