31 Mayıs 2010 Pazartesi

Pilav yapılışı

Güveçte Pilav

Gerekli Malzemeler

2 su bardağı kadar pirinç
125 gram tereyağı
1 tane soğan
1 tane havuç
6 tane mantar
Bir çorba kaşığı kadar salça
1 adet kesme şeker
1 adet defne yaprağı
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 çay bardağı bezelye
Yarım demet dereotu
1 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri

Pilav Yapılışı,Pilav Yapılışları,pilavın yapılışı

2 su bardağı pirinci ayıklayıp 1 saat tuzlu suda bekletin. Bol su ile yıkayın. 125 gr tereyağında 1 adet incecik doğranmış soğanı kavurun, 1 adet rendelenmiş havuç, 6 adet küçük doğranmış mantar ilave edip sote yapın. 1 çorba kaşığı salçayı karıştırın, 1 adet kesme şeker, 1 adet defne yaprağı, 2 su bardağı su koyun. Kaynayınca pirinci, 1 çorba kaşığı kuş üzümünü, 1 çay bardağı bezelyeyi ilave edin. 10 dakika pişirin. Ateşten alıp, yarım demet dereotunu karıştırın. Bir güveç kabına pilavı alın. Üzerine 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder