31 Mayıs 2010 Pazartesi

Yufkanın yapılışı

Yufkanın Yapılışı

MALZEMELER:
HAMUR İÇİN:
- 5 kg un kaliteli un,
- 1 çay bardağı sirke,
- Yarım kg yoğurt,
- Yeteri kadar tuz ve su,

PİŞİRMEK İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:

- Oklava,
- Pişirgeç ( yufkaları çevirmeye yarayan aparat)
- Yufkaları rahat açabilmek için düz bir sofra,
- Tüplü saç,
- Yufkaları kat kat koyabilmek için geniş bir tepsi,

Yapılışı:,

Yufkanın Yapılışı, Yufka Yapılışı, Yufka Yapılışları, Yufkanın Yapılışı

Öncelikle kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Hamurun iyi yoğrun ve 1 saat kadar dinlendirin. Daha sonra gerekli olan
malzemeleri hazırlayın. Hamurdan orta boy büyüklükte bezeler yapıp unlu bir tepsiye yada temiz birörtüye koyup üzerini nemli bir bezle kapatın.
( eğer üzerine nemli bez örtmezseniz bezelerin üzeri kurur ve kolay açamazsınız o yüzden) Düz bir sofranın üzerinde yufkalarınızı un ve oklava
yardımı ile ince ve yuvarlak bir şekilde açın.Yufkaları pişireceğiniz saçın ateşini yakmayı da unutmayın. Kızgın saça oklavaya sarılmış incecik
yufkayı serin.Pişirmek için de pişirgeç yardımı ile yufkayıçok kurutmadan ve her tarafını eşit bir şekilde pişirmek için de çevirin ve pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder