31 Mayıs 2010 Pazartesi

Profiterol yapılışı

Profiterol Yapılışı

Malzemeler:
Hamuru için;
* 1,5 Su Bardağı Su
* 100 Gr. Margarin
* 1 Su Bardağı Un
* 5 tane Yumurta (orta boy)
* Yarım Çay Kaşığı Tuz
* Yarım Çay Kaşığı Şeker

İç Kreması için;
* 2,5 Su Bardağı Süt (500 mil)
* 2 Çay Bardağı Toz Şeker
* 1 Çay Bardağı Un
* 2 Tatlı Kaşığı Nişasta
* 1 Paket Vanilya
* 2 Yumurta Sarısı

Profiterol Yapılışı, Profiterolün Yapılışı, Profiterol Yapılışları, Profiterol Yapılışı

Küçük bir tencereye suyu koyun ve kaynatın Su kaynayınca margarini ekleyin ve eritin.Margarin eriyince un, tuz ve şekeri ekleyin ve çırpma teli hızlıca karıştırın. Sulu bir hamur kıvamında olan karışım
kaynayınca altını kapatın ve tezgahın üstünde 5-10 dk. ılınması için bekleyin.Karışım ılınınca yumurtaları teker teker ilave edin. Her bir yumurtayı ekledikten sonra el mikseri
(parçalayıcı bıçaklı olan) ile iyice çırpın. Yumurta karışıma iyice karıştığında diğer yumurtayı ekleyerek işlemi tekrarlayın.Karışımı buzdolabına kaldırarak yaklaşık 1 saat kadar iyice soğutun.Tepsinizi hafifçe
yağlayın.Karışımdan bir çay kaşığı alarak, ikinci çay kaşığı ile itmek suretiyle, kabarma payı olması için, 2cm. aralıklarla dizin.Önceden 200 derece ile ısıtılmış fırına koyun.20 dk. 200 derecede pişirin,
daha sonra ısıyı 150 dereceye düşürerek 25 dk. daha pişirin. Fırını kapatın. Fırının kapağını açmadan içinde 10-15 dk. kadar daha bekletin.Soğuyunca hazırladığınız kremayı sıkma tüpüne doldurun ve orta kalınlıkta
bir uç takın.Hamur topunun yanından veya altından, tüpün ucunu batırın ve içine kremayı sıkın.1 Paket hazır çikolata sosunu 2,5 su bardağı süt ile pişirin.Sos ılınınca hamurların üzerine gezdirin.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder