31 Mayıs 2010 Pazartesi

Omletin yapılışı

Omletin Yapılışı

Malzemeler
2 yumurta
yarım çay kaşığı tuz
20 gr (1 çorba kaşığı +1 çay kaşığı) Margarin
biber
çedar
1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar
parmesan veya benzeri peynirler veya ufalanmış beyaz peynir

Omlet Yapılışı, Omletin Yapılışı, Omlet Yapılışları, Omlet Yapılışı

Bir kaseye yumurtaları kırın.Tuz ve biberini ilave edin.Daha sonra telle hafifçe çırpın. Bu çırpma sonunda yumurtanın sarısı akı birbirine karışmış olmalı, ancak dikkat edin yumurta akları
köpürmesin.Bir çorba kaşığı margarini bir tavada eritin. Tavayı oynatarak yağın tavanın bütün tabanını ve kenarlarını kaplamasını sağlayın.
Yağ iyice kızıp, renk değiştirmeye başlamadan hemen önce çırpılmış yumurtaları ilave edin.Bir elinizle tavayı ileri geri sallayarak diğer elinizle de bir
çatalla yumurtalı karışımı kenarlardan içeri doğru karıştırarak pişirin. Bu arada peyniri omletin üzerine serpin.Yumurta katılaşmaya başladığında,
daha ortası hafifçe sulu iken tavayı sapından kuvvetlice tutarak ileri geri sallayıp, omletin tabana yapışmamasını sağlayın.Bu arada bir spatula ya da
çatal yardımıyla tavanın kenarlarına yapışmış olan omleti sıyırın.Omleti ortadan katlayıp, yarım ay şekline getirebilirsiniz. Önceden ısıtılmış bir tabağa
aktarın.Kalan 1 çay kaşığı margarini fırça ile omletin üzerine sürün. Sıcak olarak servis yapın.İsterseniz dere otuyla da süsleyebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder