31 Mayıs 2010 Pazartesi

Tulumba tatlısı yapılışı

Tulumba Tatlısı Yapılışı
Malzemeler
1 çorba kaşığı tereyağı
5 kahve fincanı kadar su
5 kahve fincanı kadar un
4 tane yumurta
Biraz tuz
Kızartmak için:
Sıvıyağ (biraz)
Şerbeti için :
2 su bardağı su
500 gram kadar tozşeker
1 çorba kaşığı kadar limon suyu

Tulumba Tatlısı Yapılışı, Tulumba Tatlısının Yapılışı, Tulumba Tatlısı Yapılışları

Önce şerbeti hazırlayın.Bir tencereye suyu alın. Tozşekeri ekleyin. Kaynayınca limon suyunu karıştırın. Bir iki taşım daha kaynatın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Tereyağı ve suyu tencereye alın. Su kaynayınca unu azar azar ilave edin. Karıştırarak 5 dakika pişirin. Ateşten alıp soğutun. Daha sonra yumurtaları ve biraz tuzu karışıma ekleyin ve yedirin. Elinizle yoğurun.
Sıkma torbasına doldurun. Biraz sıvıyağı hafif kızdırın.Sıkma torbasındaki hamuru baş parmak kalınlığında yağa sıkın. Sallayarak kızartın. Soğuk şerbetin içine alın. 15 dakika kadar bekletin ve servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder